4 – Engis – Liège – Visé

Ecowijk la Fontaine Saint Jean, Engis.

Dit project is een lage-energie-ecowijk met 153 woningen en een kinderdagverblijf. De wijk ligt in een groene omgeving met een oppervlakte van 7 hectare en situeert zich rond een centraal plein dat de belangrijkste ontmoetingsplaats is voor de bewoners. De wijk is toegankelijk aan de hand van diverse infrastructuren voor zachte mobiliteit (zone 30, voetgangerszones, fietsroutes, gedeelde ruimten) en dankzij uiteenlopende woningtypes zorgen de verschillende delen van de wijk voor een sociale en generationele mix. De eerste fase van het project (56 woningen en het kinderdagverblijf) is voltooid.

De Sart Tilman-wijk te Luik.

Hier gaat het om een project voor een ecowijk die op vraag van de Universiteit van Luik en van de Stad Luik tot stand kwam. De Ecowijk van Sart Tilman ligt ten zuiden van Luik nabij de universitaire campus van de ULg en van de CHU. De Sart Tilman-ecowijk zal makkelijk toegankelijk zijn en dicht bij voorzieningen en diensten liggen. Het project verloopt in 3 fasen met de bouw van eengezinshuizen, appartementsgebouwen, intergenerationele residenties en winkels. In het totaal gaat het over een honderdtal woningen.

De Pleiadenwijk te Visé.

In Visé langs de Maas werkt de groep Horizon aan de bouw van zijn eerste ecowijk met 220 woningen. Ongeveer de helft van de huizen is al in gebruik.

Bijkomende informatie:http://www.artau.be/0113/fr/282/Eco-quartier-de-la-fontaine-Saint-Jean-Engis?SubMenu=infos&GroupID=&TagID=&Sort=http://www.thomas-piron.eu/minisitesflash/angleur/visite.php
• http://horizongroupe.com/fre/j-achete/domaine-des-pleiades-maisons